بیماری منحصربه فرد گوشت خواران خوشگذران است. در گذشته این بیماری را بیماری پادشاهان یا بیماری ثروتمندان می نامیدند.
علت این بیماری مصرف فراوان فراورده_های_گوشتی است که موجب افزایش میزان اسید_اوریک درخون میگردد. با افزایش دریافت فراورده های گوشتی اسید اوریک خون افزایش یافته و بلورهای تیز اسید اوریک در پیرامون مفاصل انباشته میشود. با انباشته شدن کریستالها در مفاصل و تاندونها مفاصل ورم نموده و دچار سوزش و التهاب میشوند. بیشترین محل تظاهر این سوزش و التهاب معمولاً شست پاست اما، این بیماری در شکل حاد میتواند دیگر انگشتان، پاشنه ها، مچها و زانوها را نیز درگیر سازد. افزایش بیش از حد خون از اسید- اوریک (هایپر اوریسمی) میتواند کلیه_ها را نیز درگیر سازد و منجر به تشکیل سنگ کلیه گردد. در انسانها نیز مانند میمونها آنزیمی به نام اریکاز برای تجزیه و دفع اسیداوریک دریافت شده از طریق مصرف فراورده های گوشتی وجود ندارد.
عوامل غذایی برای پیشگیری و درمان نقرس :
تغییر در سبک زندگی بهترین درمان بیماری نقرس است و بهترین سبک زندگی استفاده از سبزیجات، دانه ها، میوه ها و مغزیجات خام است.
برای پیشگیری و درمان بیماری نقرس استفاده از فراورده های حیوانی باید بطور کامل کنار گذاشته شوند. همۀ فراورده های حیوانی مانند گوشتهای قرمز، جگر و محصولات دریایی حاوی ماده ای به نام پورین هستند. پورین پروتئینی است که در بدن انسان به اسید- اوریک تبدیل میشود.
مبتلایان به نقرس باید #وزن بدن خود را به یک وزن بهداشتی برگردانند. مصرف الکل میتواند بیماری نقرس را شعله ور گرداند. مبتلایان بیماری نقرس باید از آب سالم و به دفعات بیشتر استفاده کنند.
مبتلایان به بیماری نقرس باید از قرار گرفتن در شرایط استرس خودداری کنند. عدم فعالیتهای فیزیکی وضعیت بیماری نقرس را وخیم تر میکند.
منبع : دانشنامهٔ کیمیاگران
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.